Acasă
politică
advertoriale
actualitate
administrație publică
monden
business
economie
cultură
sport
sci-Tech
evenimente
Nu a fost introdusa o sursa
Otilia Zamfir
606
Încă o mâncare românească este recunoscută oficial de UE. Este vorba despre "Sardeluţa marinată", un preparat obținut prin marinarea şprotului, care poate fi pregătit în trei feluri distincte în funcție de marinada folosită. După adăugarea de vin, ulei de floarea soarelui sau ulei de floarea soarelui cu ardei iute la şprotul marinat și aromatizat cu diverse ingrediente, rezultă gusturi specifice, cu calități organoleptice deosebite. Ingredientele tradiționale pentru marinarea peștelui includ sare neiodată, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, boia dulce, ardei iute, piper negru, foi de dafin și semințe de coriandru.
Această recunoaștere este parte dintr-un efort mai larg al UE de a proteja și promova tradițiile culinare ale statelor membre prin sistemul său de calitate europeană. În prezent, din cele 1.760 de produse alimentare înregistrate în sistemele de calitate europene, doar 13 sunt produse alimentare românești, printre care se numără și această delicatesă marinată.