Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Timpul Actual
foto shutterstock.com

Nu a fost introdusa o sursa

Otilia Zamfir

606

Încă o mâncare românească este recunoscută oficial de UE. Se poate prepara în trei feluri

Încă o mâncare românească este recunoscută oficial de UE. Este vorba despre "Sardeluţa marinată", un preparat obținut prin marinarea şprotului, care poate fi pregătit în trei feluri distincte în funcție de marinada folosită. După adăugarea de vin, ulei de floarea soarelui sau ulei de floarea soarelui cu ardei iute la şprotul marinat și aromatizat cu diverse ingrediente, rezultă gusturi specifice, cu calități organoleptice deosebite. Ingredientele tradiționale pentru marinarea peștelui includ sare neiodată, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, boia dulce, ardei iute, piper negru, foi de dafin și semințe de coriandru.

Această recunoaștere este parte dintr-un efort mai larg al UE de a proteja și promova tradițiile culinare ale statelor membre prin sistemul său de calitate europeană. În prezent, din cele 1.760 de produse alimentare înregistrate în sistemele de calitate europene, doar 13 sunt produse alimentare românești, printre care se numără și această delicatesă marinată.

Timpul Actual

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2025